Življenje v vesolju

Življenje v vesolju

Življenje v vesolju

Življenje v vesolju so sanje marsikaterega futurista in pisca znanstvene fantastike. A realnost je žal precej drugačna in zaenkrat ne dopušča misli, da bi ta hip lahko živeli kje v vesolju. Že res, da v orbiti kroži velika vesoljska postaja v kateri bivajo astronavti, a je to še zelo daleč od tistega pravega občutka, ki bi ga nudilo življenje v vesolju.

Čeprav pa moramo po drugi strani priznati, da tudi življenje na vesoljski postaji dejansko je vesoljsko življenje. Prav tam se namreč odvija tudi kopica različnih eksperimentov, ki bodo znanstvenikom na Zemlji povedali kako zahtevno je živeti tam gor in kako v bodoče astronavtom omogočiti pot globlje v vesolje in tudi preživetje tam.

Sanje človeštva so seveda, da bi nekoč poselili druge planete primerne za življenje, s tem, da bi jih morali najprej šele odkriti. Z modernimi teleskopi danes sicer vidimo že precej daleč, a vseeno ne tako zelo daleč, da bi bili lahko prepričani v tisto kar vidimo.

Kako omogočiti življenje v vesolju?

Za življenje v vesolju bo potrebno najprej veliko testiranja. In le kaj je boljšega od testiranja v realnem svetu, torej v vesolju? Omenili smo že vesoljsko postajo a, da bi zares izkusili življenje v vesolju, bi morali za začetek verjetno postaviti bazo na Luni. Zakaj ravno tam? Zato, ker nam je Luna najbližje in smo po njej nekoč že hodili.

Res je, da že nekaj časa pošiljamo odprave tudi precej dlje in raziskujemo površino izjemno privlačnega planeta Marsa. Po drugi strani pa se ravno zaradi tega in podatkov, ki jih imamo, zavedamo kako zelo negostoljuben prostor za življenje je to.

Da bi nekoč imeli postojanko na Marsu, bi morali najprej zaživeti na Luni. Zaradi privajanje na novo okolje, a tudi zaradi dejstva, da je potovanje na druge planete z Lune precej enostavnejše kot z Zemlje. Govorimo seveda o precej manjših silah gravitacije in potrebni moči ter pospešku, ki je potreben, da se vesoljsko plovilo odlepi od našega planeta.

Življenje v vesolju bo nekoč mogoče

Čeprav dandanes še nimamo dokazov, da obstaja življenje v vesolju, pa ga bomo tja v neskončno črnino med zvezde in planete zagotovo zanesli ljudje. Morda ne danes, morda ne jutri, v prihodnjih desetletjih in stoletjih pa vsekakor. Ljudje smo radovedna vrsta, ki ves čas išče odgovore na najbolj nemogoča in zapletena vprašanja.

Ali je življenje v vesolju ali ne, bo človeštvo odkrilo takrat, ko se bo lahko napotilo globlje v vesolje. Ali pa seveda v primeru, da bi se nezemeljska bitja odločila obiskati naš moder planet. Če kje zares obstajajo kakšna visoko razvita bitja, bi do danes zagotovo že vsaj odgovorila na naše radijske signale, ki jih pošiljamo v vesolje.

Morda pa življenje tam zunaj obstaja a je bolj primitivno od našega oziroma je njihov način sporazumevanja tako zelo drugačen, da se z nami trenutno še ne morejo sporazumevati. Samo poglejmo na primer na naš planet. Koliko živalskih vrst imamo pa se z njimi ne znamo sporazumevati.

Tagovi:

Kaj nam povedo meteoriti

Kaj nam povedo meteoriti

Ko se vprašamo kaj nam povedo meteoriti moramo najprej vedeti kaj meteoriti sploh so. Gre namreč za kamnine, ki potujejo po vesolju. A tam jim rečemo asteroidi saj se gibljejo v asteroidnem pasu. Ti s

Življenje znanstvenika

Življenje znanstvenika

Življenje znanstvenika je vsekakor na prvi pogled samotarsko. Takšno predstavo o znanstvenikih in njihovih življenjih dobimo že iz filmov ali pa risank, kjer nam te genije predstavljajo kot nekoliko “

Koliko zvezd obstaja

Koliko zvezd obstaja

Za začetek povejmo, da je zvezd v vesolju tako zelo veliko, da verjetno nikoli ne bomo poznali njihovega približnega števila. Kar pa lahko danes trdimo pa je naslednje. Če na jasen večer pogledamo v n