Manj znani športi

Manj znani športi

Zanimivi manj znani športi

Že res, da praktično vsi poznamo nogomet, košarko ali smučanje. Kaj pa tisti nekoliko manj znani športi, ki pa so vseeno še kako zanimivi? Tokrat smo pobrskali ravno v tej smeri in poiskali nekaj takšnih športov, ki bi si zagotovo zaslužili nekaj več pozornosti. Že res, da so morda kje drugje po svetu bolj znani in priljubljeni, a jih pri nas niti ne zaznamo.

Eden tistih športov, ki sodijo v rubriko manj znani športi je zagotovo Lakros. Se vam niti ne sanja ne za kateri šport gre? Nič hudega, zato pa boste izvedeli ta trenutek. Lakros je šport, ki se igra s pomočjo daljših palic na koncu katerih je posebna mrežica ali “košek”.

Ta služi lovljenju in podajanju žogice soigralcem, cilj igre pa je seveda zabiti gol. Gre za šport, ki ima zgodovino že kakšno tisočletje nazaj, ko so ga izumili nekje na območju današnjih ZDA. Pa še zanimivost. Najboljši igralci Lakrosa so sposobni žogico zalučati kar z okrog 100 km/h.

So manj znani športi vedno podobni znanim?

Zanimivo vprašanje saj dejansko kar drži, da so vsi manj znani športi kar nekako podobni vsaj enemu bolj znanemu. Navadno razlog tiči v tem, da so se znani športi razvili prav na temeljih manj znanih z nekaj spremembami, da so postali bolj dinamični in zanimivi za občinstvo. Pa poglejmo kaj je Netball.

Pri Netballu gre za šport pri katerem sodelujeta dve ekipi s po sedmimi igralci ali igralkami. Za začetek povejmo, da gre za manjšo podobnost s košarko, saj je cilj obeh ekip žogo poslati skozi obroč kakršen je tudi košarkaški, a s to razliko, da ta nima odbojne table. To so manj znani športi, ki so podobni nam znanim.

Gre za brezkontakten šport saj lahko igralci delujejo zgolj znotraj svojega določenega prostora na igrišču. Pa še podatek, ki vas bo presenetil. To igro igra več kot 20 milijonov igralcev v več kot 80 državah. Pa poglejmo še malce naokoli in poiščimo še kakšen neznan šport.

Drugi manj znani športi

Ste med manj znani športi že slišali za Florball? Gre za dvoransko verzijo enega zelo znanega športa, ki sliši na ime hokej. Ker se igra v dvorani so za ta šport seveda potrebni dvoranski copati, tudi ostala oprema pa se od hokejske močno razlikuje. Ker gre za izjemno nenasilen šport so igralci Florballa povsem brez zaščite.

In, ko smo že pri hokeju in je tematika “manj znani športi“, enostavno moramo omeniti še podvodni hokej. Rekli bi, da domišljija človeka nima meja in dejansko jih nima. Če ste ta trenutek pomislili, da je hokej pod vodo nemogoče igrati, pomislite še enkrat.

Igralci dveh ekip v podvodnem hokeju so opremljeni s plavutkami masko, rokavico in palico za potiskanje ploščka po dnu bazena. Oviranje nasprotnika ni dovoljena, cilj igre pa je seveda doseči gol več od nasprotnika. Da se ti pod vodo prepoznajo nosijo plavalne kapice različnih barv. Kot vidite nenavadnih športov po svetu ne manjka.

Tagovi:

Zakaj igrati tenis

Zakaj igrati tenis

Človek je aktivno bitje, ki potrebuje rekreacijo. Gre za tisti del v katerem skrbimo za zdrav duh v zdravem telesu, a se pogosto zatakne pri izbiri vadbe oziroma rekreacije. Nekateri radi tečejo, drug

Amaterski in profesionalni šport

Amaterski in profesionalni šport

Šport je nekaj kar združuje ljudi po celem svetu. Poznamo kopico različnih športnih panog in različic posameznega športa, ki se razlikujejo glede na lokacijo kjer se določen šport igra. Seveda pa pozn

Kako postati nogometaš

Kako postati nogometaš

Te zanima kako postati nogometaš? Za vse nadebudne mlade fante in punce imamo tukaj kar nekaj nasvetov glede tega kako postati nogometaš, kot so ti nasveti primerni tudi za njihove starše. Za začetek