Zakaj igrati tenis

Zakaj igrati tenis

Zakaj igrati tenis?

Človek je aktivno bitje, ki potrebuje rekreacijo. Gre za tisti del v katerem skrbimo za zdrav duh v zdravem telesu, a se pogosto zatakne pri izbiri vadbe oziroma rekreacije. Nekateri radi tečejo, drugi kolesarijo, spet tretji igrajo nogomet. A, če ste oseba, ki ne mara gneče, kljub temu pa nekoliko tekmovalnega duha in se radi podružite bo tenis pravi šport za vas.
Zakaj igrati tenis?

V prvi vrsti zato, ker si lahko izberete partnerja glede na stopnjo znanja igre, ki ga premorete. V tem pogledu boste najlažje napredovali, saj se boste borili za vsako žogico in boste obenem zelo tekmovalni. Tenis pa je tudi cenovno ugoden šport pa čeravno kdo meni, da je rezerviran za premožnejše. Se še vedno sprašujete zakaj igrati tenis?

Pri tenisu boste pokurili kar nekaj kalorij, po končani igri pa se boste z nasprotnikom z igrišča malce podružili in poklepetali ob hladni, osvežilni pijači. Nekaj več o tenisu pa v nadaljevanju.

Kako in zakaj igrati tenis?

Če ste v dvomih, da je kje v vaši bližini kakšno teniško igrišče, lahko rečemo, da skoraj zagotovo ni daleč stran. Igrišč za tenis je zares veliko zato to ne bi smelo predstavljati problema. Če premišljujete zakaj igrati tenis povejmo še, da gre za brezkontaktni šport kar dejansko pomeni, da se boste izognili morebitnim poškodbam zaradi trkov in udarcev, ki so pogosti pri nogometu ali košarki.

Seveda pa je potrebno biti previden tudi pri tenisu. Gre za sunkovite spremembe smeri in v tem primeru so precej na udaru gležnji in kolena. Tudi udarec z loparjem mora biti kvaliteten, sicer se lahko zgodijo kakšne poškodbe roke, kakor tudi kakšen otiščanec na palcu ali dlani. Ne sprašujte se več zakaj igrati tenis ampak ga igrajte.

Kupite si lopar neke srednje kvalitete po ugodni ceni a poskrbite, da vam bo dobro sedel v roki. Občutek je zelo pomemben. Potem pa nakupite še preostalo opremo, ki jo potrebujete.

Zakaj igrati tenis in kakšno opremo potrebujem?

Kot rečeno, če vas zanima zakaj igrati tenis, ste odgovor verjetno že dobili, sedaj pa potrebujete zgolj še opremo. Pri izbiri loparja se v trgovini obrnite tudi na prodajalca, ki je tam ravno zato, da vam priskoči na pomoč s svojimi nasveti. Še en zelo pomemben del opreme pa so teniški copati.

Na teniško igrišče namreč ne morete in niti ne smete v navadnih supergah. Če boste igrali zunaj na pesku bodo imeli vaši teniški copati poseben podplat, ki na pesku ne povzroča lukenj. Seveda pa boste v primeru dvorane potrebovali copate s podplatom iz gume, ki bo preprečila zdrse. Ni več vprašanje zakaj igrati tenis, ampak zakaj ga ne igrati.

Potrebujte le še majico in kratke hlače pa boste pripravljeni na prvi udarec. Tudi ura najema igrišča ni pretirano draga, še posebej, ker si bosta strošek delila s soigralcem. Morda še en nasvet v tem pogledu. Če se včlanite v lokalni teniški klub boste morda plačali kakšnih 100 evrov na sezono, ur pa vam ne bo potrebno več plačevati.

Tagovi:

Manj znani športi

Manj znani športi

Že res, da praktično vsi poznamo nogomet, košarko ali smučanje. Kaj pa tisti nekoliko manj znani športi, ki pa so vseeno še kako zanimivi? Tokrat smo pobrskali ravno v tej smeri in poiskali nekaj takš

Amaterski in profesionalni šport

Amaterski in profesionalni šport

Šport je nekaj kar združuje ljudi po celem svetu. Poznamo kopico različnih športnih panog in različic posameznega športa, ki se razlikujejo glede na lokacijo kjer se določen šport igra. Seveda pa pozn

Kako postati nogometaš

Kako postati nogometaš

Te zanima kako postati nogometaš? Za vse nadebudne mlade fante in punce imamo tukaj kar nekaj nasvetov glede tega kako postati nogometaš, kot so ti nasveti primerni tudi za njihove starše. Za začetek