Domači fitnes

Domači fitnes

Domači fitnes da ali ne?

Ko slišimo nekaj takšnega kot “domači fitnes” pomislimo morda najprej na kakšna fizično naporna dela, ki so potrebna doma ali okoli hiše. Skladanje drv, urejanje vrta in podobno. A tokrat smo domači fitnes omenili iz povsem drugačnega razloga. Želeli smo preveriti ali lahko človek svoje mišice natrenira kar doma. In kaj smo ugotovili?

Kar nekaj različnih podatkov smo potegnili iz tega razmišljanja. Za začetek povejmo, da je fitnes doma absolutno mogoč. Druga stvar pa je, ali se nam to izplača. Rekli boste morda, da je mesečna karta za fitnes draga in, da se zagotovo splača. A pomisliti je potrebno tudi na nakup potrebne opreme.

Torej, različne uteži pa denimo klop, ogledalo, naprava za hrbet, roke in trup, morda celo tekaška steza. In to seveda ni še nič, ob tem je potrebno imeti na voljo tudi ustrezen prostor. Ta prostor mora biti na samem in mora imeti možnost zračenja. Stroški se kar nabirajo kajneda?

Telovadnica ali domači fitnes?

Na prvi pogled bi rekli, da je vsaj za začetek zagotovo bolje obiskovati profesionalen kot domači fitnes. Zakaj? Zaradi kar nekaj razlogov. Prvi je ta, da morate najprej sploh poizkusiti ali je tovrsten način rekreacije oziroma treninga primeren za vas. Drugi je ta, da vas bo tam nekdo lahko nadziral, vas vodil in vam svetoval.

Tretji razlog pa tiči v dejstvu, da se morate najprej sploh spoznati z različno vrsto opreme za trening, če želite imeti domači fitnes. Ko boste imeli zbranih nekaj informacij bo odločitev precej lažja. Še nekaj kar boste ugotovili skozi proces treninga v telovadnici je tudi vaša vztrajnost.

Torej, ali si tovrstnega treninga sploh želite ali ne. Glede na to česa si od omenjene vadbe oziroma treninga želite, sestavite tudi plan vaših vaj. Te so lahko kardio, za moč ali za motoriko. Ko boste vedeli še to, vam bo marsikaj precej bolj jasno. Pripravljeni boste za resne stvari.

Za koga je domači fitnes dobra izbira?

Vsekakor pa je domači fitnes odlična izbira za nekoga, ki je primeren kandidat. Govorimo o nekom, ki se je s fitnesom že seznanil in pozna način dela. Če ima takšna oseba doma še dovolj prostora, da si lahko uredi ustrezen domači fitnes, potem je kot na dlani zakaj se lotiti projekta.

Seveda pa ne pozabimo tudi na finance. Za fitnes opremo lahko zapravite kar eno malo premoženje, seveda pa to nikakor ni nujno potrebno. Za začetek bo dovolj, če si boste kupili primeren set uteži za različne vaje, eno klop in podlago za ležanje. Vse ostalo boste kasneje lahko dokupovali sproti.

V primeru, da se odločite ustvariti domačo telovadnico pa vsekakor pobrskajte po oglasih z rabljeno fitnes opremo. Presenečeni boste koliko skorajda novih naprav po ugodnih cenah se nahaja tam. Vas zanima zakaj? Precej ljudi, ki se odločijo, da bodo trenirali doma, po nekem času navdušenje mine in oprema se tako skorajda nova hitro znajde naprodaj.

Tagovi:

Manj znani športi

Manj znani športi

Že res, da praktično vsi poznamo nogomet, košarko ali smučanje. Kaj pa tisti nekoliko manj znani športi, ki pa so vseeno še kako zanimivi? Tokrat smo pobrskali ravno v tej smeri in poiskali nekaj takš

Zakaj igrati tenis

Zakaj igrati tenis

Človek je aktivno bitje, ki potrebuje rekreacijo. Gre za tisti del v katerem skrbimo za zdrav duh v zdravem telesu, a se pogosto zatakne pri izbiri vadbe oziroma rekreacije. Nekateri radi tečejo, drug

Amaterski in profesionalni šport

Amaterski in profesionalni šport

Šport je nekaj kar združuje ljudi po celem svetu. Poznamo kopico različnih športnih panog in različic posameznega športa, ki se razlikujejo glede na lokacijo kjer se določen šport igra. Seveda pa pozn