Telesna pripravljenost

Telesna pripravljenost

Kako pomembna je telesna pripravljenost?

Če menite, da je dobra telesna pripravljenost pomembna le za športnike ali rekreativce, se pošteno motite. Prav telesna pripravljenost pokaže kako dobro skrbite zase in za svoje telo ter kako zdravi ste. Ljudje, ki se na področju vadbe zapustijo si naberejo odvečne kilograme in so mnogo bolj na udaru nekaterih nevarnih bolezni.

Gre namreč za to, da višek kilogramov pomeni oteženo gibanje, več maščob v telesu, višji krvni tlak in posledično težave za srce in ožilje. Sploh ne gre zgolj za to ali boste lahko stekli za svojim otrokom, se povzpeli na kakšen hrib, ali tekmovali s prijateljem na kolesu.

V prvi vrsti vas mora zanimati vaše osnovno zdravje. Če ste zdaj zastrigli z ušesi in vas zanima kako popraviti svojo podobo in stanje pripravljenosti, je to vsekakor zelo dober znak. V nadaljevanju vam razložimo kako se lotiti vadbe in kako vzporedno uravnati prehrano, da bo končni rezultat karseda ugoden za vas.

Kako se gradi telesna pripravljenost?

Kaj bi lagali. Na tem mestu moramo povedati, da je dobra telesna pripravljenost zgolj plod trdega in nepopustljivega dela. Potrebno bo zavihati rokave, se lotiti telovadbe, vadbe v fitnesu, ali pa morda teka, oziroma kolesarjenja. Vse to bo pozitivno vplivalo na vašo kondicijo in tudi splošno izboljšano počutje.

Telesna pripravljenost je pogoj za zdrav duh v zdravem telesu. Lažje boste opravljali svoje delo kot tudi vsa ostala dnevna opravila, ki vas čakajo doma. A pričeti je potrebno strpno in s pravim načrtom. Če ste telesno vadbo že dlje časa zapostavljali bo verjetno kar težko pričeti. še najbolje bo, če pričnete s kakšnimi daljšimi sprehodi in rahlim tekom.

Kasneje se lahko preselite v telovadnico kjer pa naj vam pri vadbi pomaga osebni trener. Le on namreč natančno dobro ve koliko lahko obremenite svoje telo in vam obenem pripravi tudi načrt vadbe kot celo meni za prehrano. Potrebovali boste določeno količino beljakovin, oglijkovih hidratov in maščob.

Ko se telesna pripravljenost izboljša

Sprva se boste morda počutili nesrečno, vas bo bolela vsaka mišica na telesu in vam bo pričelo zmanjkovati volje za vadbo. A če boste dovolj vztrajni, boste kmalu opazili, da je telesna pripravljenost vse boljša. Splošno počutje se bo močno izboljšalo, zmogli boste več napora in vsake nove akcije v telovadnici se boste razveselili.

Tekači znajo povedati, da je ni boljše droge od teka. Ne predstavljajo si, da bi nek dan prenehali s tekom saj jim ta ponuja obilo veselja in zadovoljstva. Ko bo telesna pripravljenost naraščala, bo z njo rasel tudi vaš apetit po še več vadbe. To bo znak, da ste na zares dobri poti.

Da vam v telovadnici ne bi postalo dolgčas, si omislite kak šport ali rekreacijo. Morda s prijateljem ali kar skupino v kateri se boste poleg rekreacije še dobro zabavali. Bodite zahtevni do sebe in pri vadbi in prehrani ne odstopajte od začrtanih ciljev, ki ste si jih postavili že na začetku.

Tagovi:

Nega kože pozimi

Nega kože pozimi

Če se sprašujete zakaj bi morali v zimskem času kaj drugače skrbeti za svojo kožo povejmo, da to vsekakor drži. Tako kot poleti kožo obseva močno sonce, ko je ves čas med vlago in pretirano izsušenost

Kdaj k zdravniku

Kdaj k zdravniku

Zdravje je prvo na kar moramo misliti. Čeprav je na svetu še ogromno pomembnih reči pa mora biti naše zdravje vedno na prvem mestu. V osnovi moramo zanj skrbeti na način, da se zdravo prehranjujemo, s