Nega kože pozimi

Nega kože pozimi

Kakšna naj bo nega kože pozimi?

Če se sprašujete zakaj bi morali v zimskem času kaj drugače skrbeti za svojo kožo povejmo, da to vsekakor drži. Tako kot poleti kožo obseva močno sonce, ko je ves čas med vlago in pretirano izsušenostjo, tako tudi v zimskih meseci doživlja ekstreme. Koža je naš največji organ, zato moramo z njo ravnati spoštljivo. In kakšna naj bo nega kože pozimi?

Za začetek pomislimo na kakšen način vse je obremenjena. Zunaj je mraz, vlažno, morda piha hladen veter, sneži ali pa dežuje. Roke skrivamo v rokavicah ali žepih, obraz pa je po večini izpostavljen. Ko se vrnemo domov nas tam pričakajo bolj prijetne temperature, ki pa so precej višje od tistih zunaj. Nega kože pozimi zahteva nekaj pozornosti.

Zakaj smo opisali dva različna ekstrema? Zato, ker se koža v takšnih situacija odzove s stresom. Vemo pa, da stres v nobenem primeru ni dobra novica za naše telo. V nadaljevanju pa nekaj več o tem kako jo pred njim zavarovati.

Nega kože pozimi naj bo redna

Če smo prej omenili velike temperaturne spremembe pa povejmo še kaj nas čaka doma. V hiši ali stanovanju je zrak ogret, a hkrati močno izsušen. Takšen zrak lahko že v štartu izboljšamo s kakšnim vlažilnikom zraka, ali pa v stanovanju obesimo sveže oprano perilo. Še en način se skriva v posodici z vodo na radiatorju. Nega kože pozimi je res nekaj posebnega.

Zgoraj našteti nasveti sicer sodijo bolj v zaščito naše sluznice, a je tudi za kožo pomembno, da se ne nahaja v preveč suhem zraku. Naslednje kar moramo obvezno storiti je, da jo pred odhodom iz hiše zaščitimo z ustrezno kremo. Te so v zimskem času nekoliko bolj mastne in tako ščitijo pred vetrom ter hkrati poskrbijo za hidracijo. Nega kože pozimi pa zahteva še kaj več.

Za umivanje rok in obraza nikar ne uporabljajte agresivnih mil. Raje si izdelajte domače milo kar sami ali pa v trgovini poiščite takšno, ki je do kože prijazno.

Nega kože pozimi in prehrana

Kot ste verjetno že vajeni, je tudi s kožo povezana prehrana. Nega kože pozimi zahteva tudi ustrezna hranila, ki jih v telo vnesemo s hrano. Vitamini, minerali in vse ostalo kar potrebuje naše telo, da se zaščiti pred različnimi zunanjimi vplivi. Nega kože pozimi je kot vidimo ključnega pomena za naše zdravje in dobro počutje.

Hkrati pa bomo za oboje poskrbeli, če bomo občasno obiskali savno. Na ta način se bodo na koži odprle vse pore, ki so zapacane zaradi umazanije, odmrlih celic in mastnih krem. Tako bo ponovno zadihala, postala dobro prekrvavljena, napeta in prožna. Vsekakor pa ne pozabite piti dovolj tekočine.

Nahranite svojo kožo z maščobnimi kislinami omega 3, ki jih boste našli v mastnih ribah kot sta losos ali tuna. Najboljši prigrizek naslednje zime pa naj bodo različni oreščki, še posebej navaden oreh, ki je prav tako bogat s temi maščobnimi kislinami. Poleg kože boste na ta način poskrbeli še za lase in nohte.

Tagovi:

Kdaj k zdravniku

Kdaj k zdravniku

Zdravje je prvo na kar moramo misliti. Čeprav je na svetu še ogromno pomembnih reči pa mora biti naše zdravje vedno na prvem mestu. V osnovi moramo zanj skrbeti na način, da se zdravo prehranjujemo, s

Skrb za zdravje v zrelih letih

Skrb za zdravje v zrelih letih

Ker je življenje kratko moramo z njim in s svojim telesom ravnati preudarno, da bi karseda dolgo in zdravo živeli. Ne gre zgolj za življenje samo, pač pa naj bo to tudi aktivno, zadovoljno in srečno.