Kdaj k zdravniku

Kdaj k zdravniku

Kdaj k zdravniku?

Zdravje je prvo na kar moramo misliti. Čeprav je na svetu še ogromno pomembnih reči pa mora biti naše zdravje vedno na prvem mestu. V osnovi moramo zanj skrbeti na način, da se zdravo prehranjujemo, se izogibamo škodljivim razvadam in se dovolj gibljemo. Kaj pa, če se kljub temu pojavijo določene težave? Kdaj k zdravniku?

O tem kdaj k zdravniku se odločamo na podlagi simptomov, ki nas morebiti skrbijo. Za vsako bolečino v mišicah po napornem dnevu ali po prvem kašlju nam tega vsekakor ni potrebno storiti. Tudi kadar se ne počutimo najbolje, nam je morda slabo, bruhamo in imamo drisko, je navadno dovolj nekaj dni počitka. A kdaj k doktorju, če se stanje ne umiri.

Ko govorimo o kroničnih bolečinah, ki nikakor nočejo izzveneti je verjetno najbolje, da se odpravimo k zdravniku, ki bo opravil potrebne preglede in nam postavil diagnozo. Vseeno je bolje obiskati zdravstveni dom kot v nedogled čakati, da se stanje umiri.

Kdaj k zdravniku ob povišani temperaturi?

Še posebej jeseni in v zimskem času se rado pripeti, da pride do kakšnega prehlada ali celo gripe. Seveda je povsem običajno, da se v tem primeru pojavi tudi nekaj povišane temperature. Dokler je ta v nekih mejah normale in jo lahko znižujemo z običajnimi zdravili, ki jih dobimo v lekarni, ni razloga za preplah. Torej, kdaj k zdravniku ob visoki temperaturi.

Vsekakor moramo o obisku zdravnika razmišljati, če povišana temperatura vztraja predolgo. Govorimo o tednu dni in več, a v tem primeru najprej pokličemo zdravnika in mu zaupamo svoje stanje ter simptome. O tem kdaj k zdravniku imajo ljudje različna mnenja, mi pa vam svetujemo, da poslušate svoje telo.

To vam bo znalo kar dobro povedati ali gre za običajen prehlad ali kaj bolj resnega. Če ob tem še grdo kašljate, ne morete spati ponoči in bi se utegnila iz vsega tega razviti celo pljučnica, bo vsekakor čas za obisk zdravnika.

Kdaj k zdravniku zaradi rane ali bolečine?

Ljudje smo aktivna bitja, počnemo veliko različnih reči pri katerih se občasno tudi poškodujemo. Manjše rane in ranice znamo seveda oskrbeti kar doma, a obstajajo primeri, ko je morda bolje poiskati ustrezno pomoč. Torej, kdaj k zdravniku v tem primeru? Vsekakor takrat, ko opazimo, da se rana ne celi po pričakovanjih, se zagnoji in celo postaja vse večja.

To pomeni, da je rdečina okoli rane izrazitejša in postane morda celo modrikaste barve. Prav tako je alarm za kdaj k zdravniku tudi morebiten neprijeten vonj, ki se širi iz rane. Ko govorimo o bolečinah pa je seveda prej potrebno vedeti za katere vrste bolečine gre. Kronični glavoboli, migrene, bolečine po udarcu, ali pa denimo boleč trebuh.

Če nas iz neznanega razloga boli v trebuhu in bolečina ne izzveni v dnevu ali dveh, bo vsekakor čas za obisk zdravnika. Tudi v primeru kadar gre za trenutno a ostro bolečino nekje v predelu prebavil, še bolj nujen obisk zdravnika pa je kadar občutimo nenavadno pekočo bolečino v območju srca ali prsnice.

Tagovi:

Nega kože pozimi

Nega kože pozimi

Če se sprašujete zakaj bi morali v zimskem času kaj drugače skrbeti za svojo kožo povejmo, da to vsekakor drži. Tako kot poleti kožo obseva močno sonce, ko je ves čas med vlago in pretirano izsušenost

Skrb za zdravje v zrelih letih

Skrb za zdravje v zrelih letih

Ker je življenje kratko moramo z njim in s svojim telesom ravnati preudarno, da bi karseda dolgo in zdravo živeli. Ne gre zgolj za življenje samo, pač pa naj bo to tudi aktivno, zadovoljno in srečno.