Kaj so kriptovalute?

Kaj so kriptovalute?

Kaj so kriptovalute?

Že od nekdaj sanjate, da bi zaslužili milijone? No ja, morda preveč optimistično, vseeno pa je moč zaslužiti lepe denarce, če človek ve kam vlagati in kako oplemenititi svoj vložek. V zadnjem desetletju so bile to zagotovo kriptovalute, ki pa so v določenih momentih izgubile nekaj zaleta. Gre predvsem za dejstvo, da jih je zares veliko, in da večina teh ni vrednih veliko. Kljub vsemu pa so ljudje širom sveta kupovali in prodajali v želji, da bi kaj zaslužili.

Načeloma so kriptovalute podobno kot borza papirjev, zato ni dobro vanje vlagati več kot si lahko privoščite izgubiti. Že jutri lahko namreč pride do preobrata in ostanete brez vsega. To je pomembno vedeti v luči tega, če ste se morda namenili najeti kakšen hitri kredit, da bi celoten znesek vložili v trg kriptovalut. Lahko se vam pripeti, da boste kar nekaj časa plačevali obroke za nekaj kar vam ne bo prineslo ničesar.

V katere kriptovalute vlagati denar?

Dejstvo je, da je kriptovalut na trgu ogromno, zato je dobro vedeti katere kriptovalute so vredne vašega denarja. Glede na to kar je pokazal Bitcoin bi rekli, da so to te kriptovalute, a na drugi strani smo videli tudi enormne padce zaradi katerih so ljudje ostali brez pridobljenih milijonov in celo milijard. Druga zelo spoštovana valuta je Eter. Obema je skupno to, da sta dokaj uporabni, saj je z njima mogoče marsikje plačevati, a žal tudi to, da sta zelo dragi.

Samo za primer povejmo kaj se dogaja lastnikom kriptovalut. Večina jih vanje vlaga svoj denar, ker želijo z njimi zaslužiti in ne zato, da bi z njimi plačevali. Zgodi se namreč, da danes kupite nekaj BTC, jutri imate manj, potem še manj, en dan več, naslednji skoraj nič. Takšna valuta torej ni primerna za plačevanje ampak bolj za služenje oziroma trgovanje. Se pa v zadnjem času pojavljajo tudi drugačne oblike kriptovalut.

Kriptovalute za plačevanje

Na obzorju je revolucija na tem trgu, saj prihajajo kriptovalute, ki so v resnici namenjene plačevanju in ne trgovanju. To pomeni, da bo takšna kriptovaluta lahko zamenjala fizičen denar, ki ga poznamo danes. Seveda pa to nikakor ni v interesu bank, ki kaj takšnega ne bodo kar tako zlahka spustile na trg. A bistvo vsake kriptovalute je ravno to. Da je neodvisna od vseh bančnih sistemov kar jih danes poznamo. Žal to izkoriščajo mnogi nepridipravi, tudi za pranje denarja.

A dejstvo je, da se bliža čas, ko bodo virtualne valute zamenjale tiste, ki jih poznamo danes. Vse staro je navadno obsojeno na propad, saj iz ozadja vedno prihajajo nove in boljše rešitve. Kdaj bo napočil ta dan še ni povsem jasno, a je vendarle jasno vsaj to, da se mu ne bomo mogli izogniti. Da boste pripravljeni nanj si vzemite nekaj časa in se vsaj osnovno izobrazite na tem področju. Informacij je na spletu več kot dovolj.

Tagovi:

Hitri denar na spletu: Kje začeti?

Hitri denar na spletu: Kje začeti?

Začetek iskanja možnosti za hitri denar na spletu je lahko vznemirljiv, vendar tudi nekoliko zastrašujoč. Prvi korak je razumevanje, kaj pomeni “hitri denar” in kako ga lahko zaslužite prek spleta. Hi

Prednosti novih spletnih posojil v letu 2024

Prednosti novih spletnih posojil v letu 2024

V letu 2024 je trg spletnih posojil doživel pomembne izboljšave, ki so uporabnikom omogočile, da hitreje in lažje pridobijo potrebna finančna sredstva. Ena izmed glavnih prednosti novih spletnih posoj

Kako varno plačevati posojila prek spleta?

Kako varno plačevati posojila prek spleta?

V današnjem digitalnem svetu je ključno razumeti, kako varno plačevati posojila prek spleta. Prvi korak k varnosti je uporaba zanesljivih plačilnih platform. Platforme, kot so PayPal, Stripe in drugi