Zaslužek na borzi

Zaslužek na borzi

Kaj je borza?

Vas zanima nekaj več o tem kaj je borza in kako na njej zaslužiti? Na kratko, borza je kraj kjer se trguje z obveznicami, vrednostnimi papirji in seveda z denarjem. Bistvo trgovanja je plemenitenje svojega vložka pri čemer pa je potrebno posedovati nekaj znanja in tudi smisla za dogodke v prihodnosti. Se bo nafta podražila, je zdaj čas za nakup zlata, kdaj vložiti v žito? Vse to so vprašanja za nekoga, ki dobro pozna trge in dogodke na njih.

Žal pa je pri trgovanju mogoče tudi izgubiti vse kar imamo. Zato se na borzo ne podajamo kot v peskovnik in se tam z denarjem ne igramo. V papirje in trgovanje vložimo le toliko denarja kot ga lahko pogrešimo. To je nekako tako, kot bi šli v gostilno in imeli pri sebi samo 20 evrov, ki jih lahko ta dan zapravite, da ne bi kasneje za hrano rabili hitri kredit. Žal se dogaja tudi to.

Kaj pa borza za kriptovalute?

Poznamo tudi borzo za kriptovalute, ki so v zadnjih letih kar precej priljubljene. Trg kriptovalut je ogromen in zato ne čudi, da se vanj zlivajo enormne vsote denarja. Pa je to sploh smiselno početje? Glede na to, da je takša borza ustvarila že marsikaterega milijonarja, pa tudi milijardeja, bi lahko rekli da je. Vendarle pa gre za trg, ki je skrajno nepredvidljiv in lahko poleg hitrega zaslužka pomeni tudi hiter konec vsega. Mnoge ja takšna borza že dobesedno pokopala.

Velik problem kriptovalut je v tem, da jih je zares ogromno. O vseh se ne moremo poučiti in le nekaj je takšnih, ki so si ustvarile ime in ljudem prinesle bajne zaslužke. Žal so cene tudi njim padle, kljub vsemu pa držijo štafetno palico v tem segmentu. Ker navadno na voljo nimamo veliko denarja, se zaženemo v manj znane poceni valute in upamo na njihov preboj. V resnici pa za večino teh stojijo precej egoistični nameni.

Borza je regulirana

K sreči se mora borza držati določenih pravil in zakonov, ki veljajo v vseh državah kjer se trguje. Obstajajo ključi in omejitve, ki preprečujejo zlorabe do katerih pa žal še vedno prihaja. Tako je na primer prepovedano izkoriščati notranje informacije. To so tiste informacije do katerih imate morda dostop prav vi in se tičejo delnic vašega podjetja ali blagovne znamke. Denimo, da veste za nekaj slabega kar bo v prihodnjih dneh povzročilo padec vrednosti delnic in jih s tem namenom prodate.

Potem pa po določenem času veste, da bo prišlo do dviga še preden to izve borza, znova kupite po nižji ceni. Regulacija je zelo pomembna prav zaradi tega, podatki pa morajo biti ažurno objavljeni na vseh dostopnih informacijskih kanalih. Ker imajo borze na voljo tudi aplikacije, lahko enostavno določite kdaj želite prodati ali kupiti ne da bi vam bilo pri tem treba ves čas gledati v zaslon in spremljati dogajanje v živo.

Tagovi: