Je meso zdravo

Je meso zdravo

Ali je meso zdravo?

Ne le, da je meso zdravo, pač pa je tudi skorajda nujno za optimalno delovanje vseh procesov v našem telesu. Še zdaleč pa ne želimo reči, da brez mesa človek ne more biti, le precej bolj enostavno je, kot pa denimo vire beljakovin in mineralov, ki so v mesu, iskati v rastlinski in drugi hrani.

Znano je, da se vegetarijanci in vegani prehranjujejo brezmesno. Mnogi boste rekli, da se jim to tudi pozna navzven, a verjemite, da se jim v pozitivnem smislu pozna tudi navznoter. Kljub temu pa je potrebno dodati, da zgolj tistim, ki vedo kaj počnejo in svojemu prehranjevanju namenijo veliko pozornosti. Da je meso zdravo je dejstvo, a ponovimo kar smo dejali že za vegetarijance.

Zgolj v primeru, ko vemo koliko katerega mesa je pametno zaužiti. S pretiravanjem v telo namreč zlahka vnesemo preveč maščob, kar pa seveda ni dobro za naše srce in ožilje. Seveda pa se pozna tudi na tehtnici.

Vemo da je meso zdravo

Zaključili smo, da vemo da je meso zdravo, v nadaljevanju pa si bomo ogledali nekaj različnih vrst mesa in razkirili koliko določenih hranil vsebuje. Meso je navadno bogato z beljakovinami katerim rečemo tudi proteini. Odrasel človek potrebuje nekako 0,8g beljakovin na dan zato je potrebno biti pozoren pri odmerjanju porcij, ki si jih dajemo na krožnik.

Pričnimo pri rdečem mesu, ki je velikokrat kamen spotike v krogih raziskovalcev, ki trdijo, da je uživanje tega mesa škodljivo in povzroča raka. A ne tako hitro prosim. Ko se vprašamo ali je meso zdravo moramo reči, da je lahko in to velja tudi za rdeče meso. Le pretiravati ne gre z njim to pa je res.

Toda, koliko rdečega mesa torej lahko pristane na našem krožniku? Priporočilo stroke je do 70g na dan in največ pol kilograma na teden. Bo šlo? Če menite, da ne vam lahko pomaga podatek, da pretirana uporaba rdečega mesa povzroča rak debelega črevesa in danke.

Kako vemo da je meso zdravo?

Čeprav nas na določenih točkah stroka prestraši in podvomimo v to ali je meso zdravo, pa je na drugi strani taista stroka jasna. Mesa nikar ne izključujte z jedilnika otrok. Otroci so namreč v fazi razvoja in rasti, zato njihovo telo potrebuje vse tisto kar v telo prinese uživanja mesa. Sploh rdeče meso je denimo bogato z železom.

Pomanjkanje tega minerala se pri bolnikih kaže kot slabokrvnost in je večno na tapeti vegetarijancev in veganov, ki meso odstranijo iz prehrane, pozabijo pa z rastlinsko prehrano v telo vnesti manjkajoče minerale pa tudi beljakovine. Ko se vprašamo ali je meso zdravo in katero, pa moramo seveda dodati nekaj vrst mesa.

V prvi vrsti bomo omenili uživanje pustega piščančjega mesa in lososa. Zakaj pustega piščančjega mesa? Zato ker se v njem nahaja zelo malo maščob, ki našemu telesu niso preveč prijazne. Na drugi strani pa telo potrebuje omega 3 maščobne kisline, ki pa se nahajajo prav v mastnih ribah kot je losos.

Tagovi:

Tarot Center: Vstop v Svet Skritih Energij

Tarot Center: Vstop v Svet Skritih Energij

Tarot centar predstavlja portal, skozi katerega se posamezniki lahko poglobijo v razumevanje skrivnostnih sil, ki tkajo vzorce njihovih življenj. Ko se približamo Tarot centru: Vstop v Svet Skritih En