Zakaj ni dobro varati

Zakaj ni dobro varati

Zakaj ni dobro varati?

Morda se odgovor na vprašanje zakaj ni dobro varati zdi samoumeven, a dejstvo je, da smo ljudje labilna bitja in nas določene reči kljub vsem znanim nevarnostim in posledicam zavedejo. Tokrat bomo govorili o zvestobi in tem zakaj ni dobro varati. V prvi vrsti pomislimo najprej na partnerja, ki je prevaran.

Pomislite kako bi se počutili, če bi on prevaral vas. Verjetno grozno, zato je nemogoče pričakovati kaj drugačen učinek in občutke v primeru, da varate vi. Torej gre za povzročanje globoke čustvene bolečine, ki pa obenem za seboj potegne marsikaj. Si s partnerjem delita premoženje? Morda avtomobil, hišo, ali pa skupaj odplačujeta kredit.

V vseh naštetih primerih boste zapadli v hude težave, ki ne bodo zgolj čustvene pač pa tudi fizične narave. Težko je pričakovati, da vam bo partner varanje oprostil zato je jasno kaj sledi. Menite, da lahko varate ne da bi vas pri tem zasačili. Imamo slabo novico za vas. Prej ali slej resnica pokuka na dan.

Zakaj ni dobro varati če si starš?

Povedali smo zakaj ni dobro varati partnerja, ki ga bomo čustveno prizadeli. Prav tako smo omenili življenje pod isto streho in težave ob razhodu. Potrebno bo izplačevanje deležev, avtomobila, izguba nepremičnine bo tudi boleča. Obstaja pa še nekdo, ki bo trpel še precej huje. Otroci!

Če imate s partnerjem tudi otroka, pomislite nanj preden vas zavede kakšna grešna misel. Tudi to je eden izmed pomembnih razlogov zakaj ni dobro varati. Otroci trpijo še močneje kot odrasli kadar vidijo, da se starši ne razumejo, ali pa gredo celo narazen. Če sami menite, da s partnerjem nista več poosebljenje zaljubljencev in se z njim v zvezi ne vidite več, rešite to po mirni poti.

Dva odrasla partnerja, ki se sporazumno razideta, bosta otroku prihranila precej bolečine. Ustvarila bosta neko prehodno obdobje in otroku razložila zakaj gresta narazen in, da to ne pomeni, da bo ostal brez očeta ali mame. Dejstvo je, da je bolje tako kot vztrajati zaradi napačnih razlogov.

Zakaj ni dobro varati z znanci?

Morda ste že slišali kakšno zgodbico nekoga, ki je na kakšnem dopustu, ali službenem potovanju v tujini potešil svojo spolno slo. V tem primeru bo morda skrivnost zakopana za vedno. A, če ste jo slišali vi, potem jo lahko tudi prevarani partner. Še huje pa je, ko se kakšen flirt pripeti v bližini. In zakaj ni dobro varati v okolici?

Dejstvo je, da je Slovenija majhna država in zagotovo se vam je že pripetilo, da ste nekje srečali nekoga in presenečeno vzkliknili kako je svet majhen. Zato, ker tudi je. Praktično vsakdo lahko pozna vsakega, tu pa so še socialna omrežja in kaj hitro se zgodi, da nekdo, ki pozna vašega partnerja pozna tudi vašo ljubico ali ljubimca. To je zagotovo razlog zakaj ni dobro varati.

Bodite prepričani, da bo nekdo to zgodbo spravil na plan. Če ne zaradi drugega pa zaradi zabave. Nekateri se močno zabavajo, ko nekoga drugega potisnejo v težave.

Tagovi: