Shranjevanje v oblaku

Shranjevanje v oblaku

Kaj je shranjevanje v oblaku?

Vas zanima shranjevanje v oblaku? V obdobju interneta, ko se vse skupaj dogaja nekje v virtualnem svetu in informacije potujejo po zraku je zelo pomembno, da jih lahko nekam tudi shranimo. Trdi diski in spominski ključi so počasi preživeti, kot tudi druge pomnilniške naprave. Velikokrat se namreč pripeti, da jih nimamo pri sebi, ko jih potrebujemo.

Ampak kam potem shranjevati vse pomembne in potrebne podatke? Najboljša rešitev ta hip je zagotovo shranjevanje v oblaku. Da bi nekoliko bolj razumljivo razložili kaj to sploh je, povejmo, da so vsi vaši podatki, fotografije in gesla shranjeni varno nekje na enem mestu.

Do tega mesta pa lahko dostopate kadarkoli in od koderkoli. Za to boste potrebovali samo računalnik, pametni telefon ali tablico. Pametni telefon je vedno ob nas zato je to zagotovo idealna rešitev. Da bi videli kako zelo je uporabno tovrstno shranjevanje pa vam razložimo v nadaljevanju. Ste vedeli, da so “oblaki” do neke mere tudi brezplačni?

Za fotografije uporabite shranjevanje v oblaku

Če kaj, potem je s prihodom pametne telefonije in odličnih kamer postala naša naprava premajhna za vse fotografije, ki jih želimo shraniti vanjo. Letni in zimski dopusti iz leta v leto, večeri in zabave s prijatelji, prekrasna narava, družinske fotografije in še in še. Najboljše bo shranjevanje v oblaku.

Oblačnih storitev je na voljo kar nekaj, omenimo pa samo najbolj znana Google Drive in Dropbox. Oba sta do neke mere brezplačna in dosegljiva z enostavno registracijo. Do Google Drive boste dostopali kar s svojim gmail računom. Kar naredi shranjevanje v oblaku še posebej imenitno je dejstvo, da se pravkar posnete fotografije lahko samodejno shranijo v oblak, ne da bi morali na to sploh misliti.

Tudi vsi pomembni podatki, dostopi do spletnih strani in gesla bodo varni tam. V oblaku si shranite tudi celoten telefonski imenik. Ko bo šlo nekoč kaj s telefonom po zlu, boste vse skupaj zgolj enostavno prenesli na novega.

Je shranjevanje v oblaku varno?

Seveda nas vse zanima kako varno je sploh shranjevanje v oblaku. Povejmo, da tako zelo, da si nikoli več ne boste zaželeli česa drugega. Ponudniki oblačnih storitev ogromno fokusa namenjajo prav varnosti saj se še kako dobro zavedajo, da je to zagotovo prioriteta, ko uporabnik poseže po takšni storitvi.

Želimo si varnosti, saj je tam shranjenih ogromno osebnih datotek za katere ne želimo, da padejo v roke neznancem. Seveda je na spletu vedno vsaj kanček nevarnosti, da se kaj zgodi, a vsekakor bolj varno kot doma v predalu ali na osebnem računalniku. Lahko rečemo, da je shranjevanje v oblaku zares varno.

Vsekakor pa morate za osnovno varnost poskrbeti že sami. To pomeni, da pri registraciji v takšno storitev uporabite svoj e-poštni naslov in nastavite močno geslo katerega ne bo mogoče uganiti. Pri izbiri gesla ne bodite preveč pragmatični in ne izbirajte lahkih gesel zato, da bi si jih sami lažje zapomnili. Dodajte kakšno številko pa vprašaj ali klicaj.

Tagovi:

Cena, ki jo plačate za bioklimatske pergole

Cena, ki jo plačate za bioklimatske pergole

Izdelek, ki je bil oklican za vodilni element eksterierja, je bioklimatska pergola. Zasnovane so bile tako, da bi svojim lastnikom služile skozi vsa letna obdobja. So naraven podaljšek vsakega objekta

Ali lahko vedno zmagam

Ali lahko vedno zmagam

Če vas zanima najboljša casino strategija potem se je potrebno že povsem na začetku ustaviti pri nečem zelo pomembnem. Govorimo seveda o samo-disciplini, ki je najbolj pomemben del vsakega igralca na

Pametni avtomobili

Pametni avtomobili

Navadili smo se že, da nas obkrožajo same pametne reči. Poleg pametnih prijateljev in znancev imamo v družbi tudi pametne naprave. Prva in najbolj uporabljana je seveda pametni telefon, ki se nahaja p