Registracija domene

Registracija domene

Zakaj je potrebna registracija domene?

Danes, ko se večina reči nahaja in dogaja na spletu, je kar nujno poznati osnovne zakonitosti tega digitalnega sveta. Tokrat se bomo poglobili v domene in zakaj ter kdaj je potrebna registracija domene. Seveda domene ne potrebuje vsak, če pa bi si zaželeli svoje spletne strani, pa bo to verjetno vaš prvi korak do nje.

Domena je namreč ime vaše spletne strani, ki ponazarja naziv vašega podjteja, storitev ali pa karkoli si želite. Bistveno pri domenah je, da so lahko zapomnljive kar pomeni, da jo bodo vaši obiskovalci pozali že po enem samem obisku. Prav tako je registracija domene nekaj pri čemer je dobro biti pozoren.

Domena naj ne bo predolga sicer si je obiskovalci ne bodo zapomnili, najbolj rad pa jih nima niti največji spletni iskalnik Google. Od njega je namreč odvisno ali vas bodo na spletu sploh našli, ali pa bo potrebno vsakokrat znova vpisovati celotno domeno. Prav to pa je tisti razlog zakaj naj bo domena čim krajša.

Kako poteka registracija domene?

Za začetek pri ponudniku domen s pomočjo enostavnega orodja na spletu preverite ali je vaša domena še prosta. Če je, jo boste lahko z nekaj kliki registrirali na svoje ime ali na ime podjetja. Domeno lahko registrirate kot fizična ali pravna oseba. Da bo registracija domene opravljena kot je treba, bodite pozorni pri klikanju skozi postopek.

Izbrati boste morali domensko končnico (. si, . com itd. ), nato pa označiti tudi ali si želite paket gostovanja pri ponudniku ali pa imate morda že svojega. Kar se podatkov tiče, ne boste potrebovali veliko dokumentacije. V resnici ne boste potrebovali ničesar česar ne bi vedeli že na pamet. Registracija domene je enostavna.

Pri izbiri svoje domene bodite kreativni in unikatni. Ne izbirajte domen, ki so preveč podobne drugim, nikoli ne registrirajte domen znanih blagovnih znamk pa čeprav so proste saj boste ostali brez njih, ker so verjetno zaščitene. Načeloma pa lahko registrirate karkoli vam pade na pamet.

Koliko stane registracija domene?

Registracija domene ni pretirano draga. Navadno domene s slovensko nacionalno končnico. si stanejo okrog 10 do 15€ na leto. Tiste. com prav tako, ali pa so še cenejše. To je dejansko ves strošek, ki ga boste imeli z registracijo domene, k temu pa dodajte še strošek gostovanja, če boste želeli postaviti spletno stran.

Cene domen pa se od registrarja do registrarja razlikujejo zato je dobro preveriti različne. Da bi bila registracija domene karseda enostavna vam svetujemo domače registrarje kjer boste zlahka prišli tudi do dodatnih informacij ali pomoči, če jo boste potrebovali. Morda so v tujini domene res cenejše, a se včasih zaplete pri komunikaciji.

In še nekaj. Ne pozabite za koliko časa ste zakupili domeno, saj po izteku tega časa, domena ne bo več vaša in jo bo lahko kupil kdo drug. Prav zato za kontakt vedno navedite e-poštni naslov, ki ga redno uporabljate saj bo nanj pred iztekom zakupa poslano obvestilo.

Tagovi:

Kako igrati in zmagati pri različicah rulete

Kako igrati in zmagati pri različicah rulete

Pri evropski ruleti je ključna strategija poznavanje pravil in razumeti osnovne kvote. Evropska ruleta ima eno samo ničlo, kar pomeni, da so kvote nekoliko boljše za igralce kot pri ameriški različici

Najbolj priljubljeni sistemi stav za ruleto

Najbolj priljubljeni sistemi stav za ruleto

Martingale strategija je ena izmed najbolj prepoznavnih metod pri ruleti in spada med najbolj priljubljeni sistemi stav za ruleto. Ta strategija temelji na preprostem načelu podvojitve stave po vsakem