Pametni avtomobili

Pametni avtomobili

Kaj so to pametni avtomobili?

Navadili smo se že, da nas obkrožajo same pametne reči. Poleg pametnih prijateljev in znancev imamo v družbi tudi pametne naprave. Prva in najbolj uporabljana je seveda pametni telefon, ki se nahaja praktično v vsakem žepu. Tudi tablični računalnik in pripomočki doma niso nič več nenavadnega. Ampak, kaj pa pametni avtomobili?

Če se sprašujete kaj so to pametni avtomobili, lahko rečemo, da marsikaj, a še več bodo postali. Danes za pameten avto štejemo takšnega, ki se je sposoben brezžično povezati z našim mobilnim telefonom, predvajati glasbo, deliti internet in podobne reči. Hkrati pa mora znati še kaj posebnega sicer ne bi bil tako zelo pameten.

Različna vgrajena tipala in senzorji posameznim avtomobilom dajejo pridih pametnega. A se tehnologija pri tem nikakor ne bo ustavila. Čeprav nekateri avtomobili že danes na zaslonih prikazujejo stanje delovanja motorja, znajo izračunati koliko nam je še preostalo goriva v rezervoarju, ali pa kako napolnjene so gume, prihaja še precej več.

Pametni avtomobili ki vozijo sami

Ko so tema pametni avtomobili, potem se vsekakor moramo dotakniti prihodnosti, ki sploh ni več tako zelo oddaljena. Govorimo seveda o avtonomni vožnji in avtomobilih, ki ne bodo potrebovali voznika. V resnici takšni avtomobili že vozijo po cestah a so v veliki večini zgolj testni.

Da pa ne gre več samo za obdobje testiranja dokazujejo pametni avtomobili kakršen je Tesla. Ta že zna sam voziti po cesti, čeprav je prisotnost voznika še vedno nujna zaradi varnosti. Obeti pa so vsekakor dobri, saj so rezultati naravnost navdušujoči. Prav tako pa se razvoj pametne tehnologije nagiba k delovanju na električno energijo.

Torej bomo počasi pozabili na fosilna goriva in naredili nekaj pomembnega za ohranjanje naše narave. S temi avtomobili pa prihaja tudi več prostornosti saj ni več potrebe po umazanih in hrupnih motorjih, ter motornih delih. Električna vozila so izjemno čista in tiha, ta hip pa je njihov minus zgolj doseg, ki pa se konstantno povečuje.

Pametni avtomobili so vozila prihodnosti

V prihodnosti se bomo ljudje v službo vozili s taksiji in avtobusi brez voznika. Ti pametni avtomobili in druga pametna vozila bodo za vse skupaj poskrbela kar sama, vodil pa jih bo napreden program, ki lahko deluje že danes in sicer s pomočjo super hitrega mobilnega omrežja 5G.

Znanost izjemno hitro napreduje in razviti umi znanstvenikov s tega področja nas navdušujejo iz dneva v dan. Mobilne naprave, računalniki in tudi pametni avtomobili so znanilec naše prihodnosti, ki bo kot kaže precej bolj čista in zelena. Torej okolju in ljudem prijazna. A vse ima svojo ceno.

Pametne naprave seveda prinašajo dodatne stroške, sicer visoke cene pa se bodo postopoma zniževale s prihodom konkurence na trg. To se dogaja že danes, zato smo lahko sila optimistični in verjamemo, da si bo lahko takšen pameten avtomobil privoščila prav vsaka družina. Dodajmo še, da bodo tovrstna vozila terjala precej manj vzdrževanja saj niso sestavljena iz veliko premičnih in pokvarljivih delov.

Tagovi:

Cena, ki jo plačate za bioklimatske pergole

Cena, ki jo plačate za bioklimatske pergole

Izdelek, ki je bil oklican za vodilni element eksterierja, je bioklimatska pergola. Zasnovane so bile tako, da bi svojim lastnikom služile skozi vsa letna obdobja. So naraven podaljšek vsakega objekta

Ali lahko vedno zmagam

Ali lahko vedno zmagam

Če vas zanima najboljša casino strategija potem se je potrebno že povsem na začetku ustaviti pri nečem zelo pomembnem. Govorimo seveda o samo-disciplini, ki je najbolj pomemben del vsakega igralca na