Ko se rodi otrok

Ko se rodi otrok

Kaj se spremeni ko se rodi otrok?

Ste v pričakovanju naraščaja ali pa se morda s partnerjem o tem šele pogovarjata? Potem vas bo zagotovo zanimalo kaj se spremeni ko se rodi otrok. Ne gre zgolj za spremembno števila prebivalcev v stanovanju ali hiši pač pa tudi za popolnoma nove obveznosti in zadolžitve. Seveda je lepo postati starš, a le, če ste na to dobro pripravljeni.

Za začetek povejmo, da se boste morali nekoliko odpovedati brezskrbnemu socialnemu življenju. Tudi kadar imamo partnerja je jasno, da ne bo več toliko druženja s prijatelji in ponočevanja kot nekoč, a otrok je vendarle povsem nova dimenzija tega. Ko se rodi otrok je potrebno vso pozornost preusmeriti nanj.

Govorimo o skrbi za njegovo zdravje, vzgojo in tudi, da bo imel ob sebi vedno vse kar bo potreboval za svoje odraščanje. V prvi vrsti pa semkaj štejemo dva ljubeča in predana starša. Ste pripravljeni na ta izredno pomemben korak v svojem življenju? Potem pa le.

Ko se rodi otrok se spremeni urnik življenja

Če ste bili prej vajeni spati nekoliko dlje, ali hoditi spat ob določeni uri, boste takrat, ko se rodi otrok na to lahko kar lepo pozabili. Hodili boste spat, ko bo to dovolil vaš otrok, enako pa bo tudi z bujenjem. Prebujali se boste zelo verjetno tudi sredi noči.

Pa vas niti nimamo namena strašiti, le poudariti želimo kako se spremeni življenje dveh staršev, ko se rodi otrok. Seveda se bosta oba temu ritmu kaj hitro prilagodila. Prav tako pa boste morali pričeti kombinirati službo in dodatne obveznosti, ki jih v družino prinese otrok. Nič več ne bo pohajkovanja po trgovinah in srebanja kavice v nedogled.

Otrok potrebuje pozornost in mora imeti ves čas nekoga ob sebi. Morda ste ta hip pomislili na vrtec. Seveda, ta bo močno razbremenil tako mamo kot očeta, vendarle pa zgolj za čas službe, potem pa bo treba ponj, ga doma urediti, nahraniti in se ukvarjati z njim. Vse to je seveda zelo lepo in prijetno, a le, če ste na to pripravljeni.

Je zabave ko se rodi otrok?

Je in ni. Ne moremo reči, da življenje z otrokom in vloga starša ni zabavno. Vsekakor pa je k tej zabavi potrebno pristopiti sila resno in tudi zrelo. Ko se rodi otrok to v življenje staršev prinese zamenjavo prejšnje rutine. Najbolje je, če se na to pripravita še pred rojstvom in prihodom otroka domov.

A s tem ne moremo reči, da bo konec vašega življenja kot ste ga poznali prej. Še vedno sta starša dva in se bosta seveda dogovorila tudi za proste urice, ko se bosta lahko še vedno podružila s svojimi prijatelji, šla ven in se zabavala. Zato ni konec “vsega”, ko se rodi otrok.

Otrok bo svetla zvezdica in sonček v vajinemu življenju. Rada ga bosta imela, se z njim smejala in jokala. Biti starš je nekaj najlepšega na svetu zato naj vas ne skrbi, da ne bi zmogli ali pa, da boste zaradi starševstva za karkoli drugega prikrajšani.

Tagovi:

Nasveti za uspešno spolno življenje

Nasveti za uspešno spolno življenje

Uspešno spolno življenje je pogosto rezultat več dejavnikov, med katerimi so ključni komunikacija, čustvena povezanost in zaupanje. Prvi korak k izboljšanju intimnosti je odprta in iskrena komunikacij

Psihologija spolnega zadovoljstva

Psihologija spolnega zadovoljstva

Psihologija spolnega zadovoljstva je kompleksno področje, ki vključuje več dejavnikov, ki vplivajo na posameznikovo spolno izkušnjo. Med ključnimi elementi, ki prispevajo k spolnemu zadovoljstvu, so č

Romantične večerje in ljubezen v postelji

Romantične večerje in ljubezen v postelji

Ustvarjanje popolnega vzdušja za romantične večerje in ljubezen v postelji zahteva pozornost do detajlov in premišljeno načrtovanje. Prvi korak je izbira pravega prostora, ki zagotavlja intimnost in u