Kdaj se poročiti

Kdaj se poročiti

Se sprašujete kdaj se poročiti?

Gre za sila pomembno vprašanje na katerega boste seveda nujno potrebovali trden odgovor še preden se odločite za ta korak. O tem kdaj se poročiti lahko diskutiramo na dolgo in široko, a dejstvo je, da se ljudje poročijo iz različnih razlogov. Ne moremo reči, da so vsi pravi, a vendarle poglejmo kateri so to.

Seveda je prvi in najboljši razlog za poroko ljubezen. Ko se dva tako močno ljubita, da ne želita več nikoli živeti drug brez drugega se odločita tudi za poroko. Obljubita si večno zvestobo v dobrem in slabem ter načrtujeta družino. Seveda pa ni vedno zgolj takole romantično. Nekateri nimajo občutka za to kdaj se poročiti, a se vseeno poročijo.

Določeni pari se poročijo zato, ker partnerka zanosi. Zdi se jim nesprejemljivo, da bi postala starša pred poroko zato skočita v zakonski jarem. Žal gre pri tem kar za nekakšno manjšo prisilo, ki pa izvira iz same kulture oziroma je privzgojeno že od otroštva.

Kdaj se poročiti v letu?

Če smo predhodno obravnavali vprašanje kdaj se poročiti glede na sam razlog poroke pa poglejmo še kdaj je najbolj optimalen čas v letu za ta srečni dogodek. Verjetno ste že bili na kakšni poroki in ne verjamemo, da se je ta odvijala sredi zime. To pa zato, ker si nevesta in ženin želita blesteti v svojih oblekah in imeti na poroki svečane in zadovoljne goste.

Optimalen čas za poroko je od maja do konca septembra. To je obdobje lepega vremena, prijetnih temperatur in zagotovilo, da se bo dogajalo tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Nihče si ne predstavlja neveste v dolgi beli od blata zamazani obleki. Torej, kdaj se poročiti?

Še enkrat več povejmo, da takrat, ko oba čutita, da je pravi čas za to. Seveda se lahko poročita tudi sredi zime, a velika večina vseh porok se izvaja v toplejšem obdobju leta. Lahko pa poroko seveda pripravljata že precej prej.

Kdaj se poročiti da bodo vsi na kupu?

Mladoporočenca si na poroki seveda želita vseh povabljenih gostov, še posebej pa svojih sorodnikov. Lahko se zgodi, da so nekateri doma kje daleč stran in morajo to pot predhodno organizirati. Prav tako je potrebno terminsko uskladiti tudi z drugimi svati. Vsekakor pa naj poroka poteka na soboto ali nedeljo. Torej, kdaj se poročiti?

Če se še malce vrnemo nazaj k pravim razlogom in se vprašamo še po starosti, lahko rečemo, da so raziskovalci v neki študiji dokazali, da se je najbolje poročiti pri 26-em letu. Po eni strani so to leta, ko človek že konča svoje šolanje ne glede na to na katero pot je to šlo, po drugi strani pa so mimo tudi najbolj “nora” leta. Kdaj se poročiti je vprašanje, ki terja več odgovorov.

Ostanimo pa še malce pri starosti. Veliko je odvisnega tudi od naraščaja oziroma načrtovanja le tega. A za konec vseeno povejmo, da je pravi čas za poroko kadarkoli, da si dva le tega srčno želita. Ljudje se poročijo tudi precej kasneje, morda drugič ali celo tretjič.

Tagovi: