Kam po kredit

Kam po kredit

Vas zanima kam po kredit?

Ko govorimo o tem kam po kredit, se morda večina vpraša kam le, če pa je moč kredit dobiti le na banki. To seveda ne drži, ni pa nujno, da so prav vse poti do kredita enako dobre. Pa pričnimo z bančnim kreditom. Na vaši ali kateri drugi banki lahko do kredita pridejo praktično vse zaposlene osebe, ki prejemajo dovolj visoke in redne prilive.

Banke poslujejo po zakonu, zato tam ne boste plačali večjih obresti kot je to z zakonom določeno. Slaba stran takšnih kreditov je, da so močno omejeni in velikokrat ne izpolnjujejo zahtev ali želja kreditojemalcev. Ampak kam po kredit v tem primeru?

Možno je sicer najeti celo dva kredita v različnih bankah, če ste seveda plačilno sposobni in imate ustrezna dokazila, da je temu tako. Nekatere banke sprejmejo celo podatek o izrednih plačilih, ali pa o kakšnih dodatnih zaslužkih izven redne zaposlitve. Zato je dobro, da se prej o vsem pozanimate.

Kam po kredit če nisi kreditno sposoben?

Zgodi se, da vam banke rečejo, da niste kreditno sposobni. To pomeni, da imate po njihovih merilih in pogojih premajhen mesečni priliv, ali pa ste kot kreditno nesposobni označeni v sistemu Sisbon. Tam se zaznamek o tem znajde v primeru, da ste šli skozi osebni stečaj ali pa zoper vas poteka kakšna odškodninska tožba. Kam po kredit v tem primeru?

K sreči obstajajo uradne posojilnice pri katerih boste do kredita prišli ne glede na zadržke, ki smo ji izpostavili. Vseeno pa imajo tudi te nekaj slabih lastnosti. Navadno ne gre za prav visoke zneske kreditov, pa tudi z obrestmi morate biti pazljivi. Se še vedno sprašujete kam po kredit?

V resnici sta obe našteti opciji precej spodobni, le od vas je odvisno ali je višina odobrenega kredita, ki je na voljo, dovolj za vas ali ne. Prav tako je pomembno, da imate dovolj sredstev, da boste takšen kredit seveda tudi redno poravnavali.

Kam po kredit na črno?

Če se sprašujete kam po kredit na črno, moramo reči, da vam to v vsakem primeru odsvetujemo. Že res, da tam od vas ne bodo zahtevali veliko papirologije, pogoji so ohlapni, a so na žalost ohlapne tudi varovalke, ki vas ščitijo. Gre za to, da se lahko obresti takšnega posojila ves čas spreminjajo, nič nenavadnega pa niso niti kakšne grožnje in izsiljevanja.

Kredit na črno ni najboljša rešitev saj se vam lahko pripeti, da ga nikoli v resnici ne boste odplačali. Gre za ljudi s sumnljivim poreklom, ki obljubljajo suho zlato na koncu pa vam ostanejo samo težave. Ko se vprašate kam po kredit, naj bo prvo vodilo vsekakor dejstvo, da ga pridobite po legalni in zakoniti poti.

Če ne gre na banki, pa pač kje drugje, v kakšni posojilnici. Še vedno si je bolje izposoditi od sorodnika ali prijatelja kot pa od neznanca na črno. Še najbolje pa boste storili, če boste uspeli nekaj malega prihraniti in tako kredita niti ne boste potrebovali.

Tagovi: