Kako premagati finančni stres?

Kako premagati finančni stres?

Doživljate finančni stres?

Človek se skozi celotno obdobje srečuje z različnimi vrstami stresa med katere sodi tudi finančni stres. V tem primeru gre seveda za situacije v katere je neposredno vpleten denar, ki je gonilo ekonomije in je nujen na tem svetu, če želimo normalno živeti. Da bi imel finančni stres karseda malo vpliva na nas, pa moramo poskrbeti sami. En način je seveda, da imamo redno zaposlitev, ki nam prinaša stalen vir prihodka. Ta pa žal še ni zagotovilo, da bomo na varnem kar se financ tiče.

Plače so lahko namreč tudi precej povprečne ali kar slabe kar pomeni, da imamo nad glavo ves čas skrbi kako speljati mesec. Nekateri se zatečejo v dodatno zaposlitev, drugim pa uspe s prihranki in na način, da manj zapravljajo za osnovne potrebščine. Torej kupujejo cenejše izdelke, spremljajo akcije in kupujejo na zalogo, ko so določena živila ali druge reči mnogo cenejše. Izberite varen način za ravnanje z denarjem.

Ko je finančni stres prevelik

Čeprav se morda držimo nazaj, ko v trgovini vidimo kaj lepega zase in ne pretiravamo pri hrani in drugih stroških, pa vendarle nastopi tudi obdobje, ko bi nujno potrebovali nekaj več denarja in takrat srečamo finančni stres. Tega lahko prebrodimo tudi tako, da nam pomagajo hitri krediti, a je treba biti pri najemu le teh še kako pozoren. Kredit se morda hitro najame, a kadar ni podlage za njegovo odplačevanje finančni stres kaj kmalu postane še večji.

Dobro se je obrniti k staremu dobremu varčevanju, če je to le mogoče. Veliko lahko privarčujemo pri zmernejši porabi z energijo. Električne naprave doma naj gorijo le takrat, ko jih potrebujemo, uporabljamo pa tudi karseda varčne zadeve. Ugašajte luči v prostorih kjer zanje ni potrebe in sredi zime ne prezračujte dlje kot 5 minut v kosu. Če sta v družini dva avtomobila razmislite ali ne bi morda zmogli zgolj z enim. Uporabite javni prevoz.

Naj vas ne prizadene finančni stres zaradi borze

Ljudje smo bitja, ki hrepenijo po vsem lepem in vsi si želimo imeti dovolj denarja, da bi živeli lagodno življenje. V tem pogledu radi vlagamo in trgujemo na borzi, a pozor. Prav borze in veliki padci ter presenečenja so vir za finančni stres, ki je tam še posebej neusmiljen. Borze se lotevajte le, če jo dobro poznate in vlagajte le toliko sredstev kot si jih lahko privoščite izgubiti. To je namreč zlato pravilo trgovanja tam.

Ne nasedajte obljubam ali velikim naslovom ter mislite s svojo glavo. Posledica nepremišljenega ravnanja z denarjem je namreč lahko hud finančni stres katerega se boste težko znebili brez pomoči. Ker se rado zgodi, da pride do pomanjkanja denarja skušajte imeti vedno nekaj rezerve po tej strani. V predal pospravite svoje prihranke in se jih ne dotikajte, če to ni nujno potrebno. Stroški so kar zahtevni, še posebej za posameznike, ki sami vzgajajo otroka in tiste, ki nimajo zanesljive službe.

Tagovi:

Kako izbrati električno kolo?

Kako izbrati električno kolo?

V zadnjem času vse bolj popularna postajajo vozila na električno energijo. Na cestah je tako opaziti vse več električnih avtomobilov, skirojev, rolk, zelo pogosto pa vidimo tudi električno kolo. Če je

Kako pozimi na dopust v tople kraje?

Kako pozimi na dopust v tople kraje?

Ko napočijo nekoliko temnejši bolj hladni meseci se le še z nostalgijo spomnimo na poletni dopust, ko smo se greli na obali ob morju in srebali hladno pijačo. Čeprav se naslednji tak&sca

Vas mučijo finance za dopust?

Vas mučijo finance za dopust?

Delovne obveznosti, stroški in vse ostalo kar nam jemlje čas ter povzroča stres kar kličejo po kakšnem dopustu. Žal pa o njem lahko razmišljamo samo v primeru, ko imamo urejene fi