Kako postati pilot

Kako postati pilot

Kako postati pilot?

Nekateri med nami smo že od otroštva sanjali, da bomo nekoč leteli med oblaki, zato smo se seveda velikokrat vprašali kako postati pilot. Navadno so starši uničili naše sanje na način, da se bo treba zares veliko učiti in biti najboljši med najboljšimi. Otroka to nekoliko prestraši in hitro prične sanjati o čem bolj dosegljivem.

A poglejmo kljub temu kakšna je pot do višav in kako postati pilot. Za začetek povejmo, da beseda pilot lahko pomeni več vrst opravljanja tega poklica. Lahko ste pilot potniškega ali tovornega letala, pilot helikopterja, ali pa pilot balona na vroč zrak recimo. Morda pa bi raje pilotirali vojaško letalo?

Če se obrnemo na izobraževanje, povejmo da boste za poklic pilota potrebovali najprej dokončan študij letalstva, ki se vrši na strojni fakulteti. Kot inženir strojništva se boste lahko nato prijavili za pridobitev licence, ki vam bo omogočala poklic pravega pilota. A znova je potrebno razlikovati pilotiranje različnih zračnih plovil.

Kako postati pilot potniškega letala?

Prej opisan postopek šolanja bo dovolj za pilotiranje letal, ki potrebujejo zgolj enega pilota. V primeru, da vas zanima kako postati pilot potniškega letala pa boste morali najprej izpolnjevati nekaj ključnih in zahtevnih pogojev. Za začetek morate biti stari najmanj 21 let. Pilot, ki želi pilotirati potniško letalo pa mora imeti opravljenih tudi že vsaj 1500 ur letenja.

In ne le to. Kar 500 ur od prej omenjenih 1500 mora biti opravljenih na plovilih, ki se štejejo kot veččlanska. K temu pa dodajmo še 250 ur letenja pod nazivom “kapitan letala” in še nekaj drugih zahtevanih pogojev. Vse to je odgovor na vprašanje kako postati pilot.

Pilot mora biti zelo odgovorna in inteligentna oseba z osvojenim ustreznim znanjem. Poklic pilota nikakor ni enostaven, zato je pridobivanje licence izredno zahtevno in je ne more pridobiti prav vsak. Poleg tehničnega znanja mora takšna oseba pokazati tudi vrsto drugih karakteristik, ki so za ta poklic potrebne.

Kako postati pilot helikopterja?

Pa poglejmo kako postati pilot helikopterja in ali je to kaj lažje kot postati pilot letala. Morda je vredno omeniti še eno zadevo katere se doslej v tem članku še nismo dotaknili. Pilot lahko postanete tudi kot poklicni vojak. Na voljo so podatki o plači vojaških pilotov kot tudi poteka pridobivanja licence.

V resnici gre za dokaj enak začetek kot smo ga predhodno že opisali. Še vedno boste potrebovali zaključen študij strojne fakultete (smer letalstvo). To je namreč pogoj, da sploh lahko pristopite k urjenju za pilota zato je na to dobro misliti v letih, ko se odločate za študij. Torej, kako postati pilot?

Verjetno še kako dobrodošla informacija za starše otrok, ki si želijo postati piloti. V vojski lahko namreč postanejo piloti bojnega letala ali helikopterja. Zanimivo pa je denimo tudi to, da s pridobljenim znanjem v vojski lahko delujemo tudi na področju civilnega letalstva. Vsekakor vredno razmisleka ob odhodu na študij.

Tagovi:

Tarot Center: Vstop v Svet Skritih Energij

Tarot Center: Vstop v Svet Skritih Energij

Tarot centar predstavlja portal, skozi katerega se posamezniki lahko poglobijo v razumevanje skrivnostnih sil, ki tkajo vzorce njihovih življenj. Ko se približamo Tarot centru: Vstop v Svet Skritih En