Kako izbrati električno kolo?

Kako izbrati električno kolo?

Se odločate za električno kolo?

V zadnjem času vse bolj popularna postajajo vozila na električno energijo. Na cestah je tako opaziti vse več električnih avtomobilov, skirojev, rolk, zelo pogosto pa vidimo tudi električno kolo. Če je bilo to še nedolgo nazaj že na prvi pogled nekoliko drugačno od običajnega kolesa, pa danes temu ni več tako. Električno kolo je postalo bolj sofisticirano, ima manjšo baterijo in praktično neopazen elektromotor. Na ta način se priljubljenost seveda dviguje, ovira pa ostaja dokaj visoka cena.

Tovrstna kolesa stanejo vsaj dobrega tisočaka, nekoliko bolj kvalitetne izvedbe in modeli pa celo nekaj tisočakov. Ker vemo kako pogosto se kolesa kradejo, je to še dodatna skrb za nas. Vseeno pa je njihova priljubljenost v vzponu. In ne gre zgolj za to, da bi na kolesu lenarili kot znajo kritizirati nekateri kolesarji, pač pa takšno kolo omogoča vožnjo tudi osebam, ki običajnega kolesa sicer ne bi mogli voziti. Velika prednost je seveda tudi doseg.

Kako kupiti električno kolo?

Omenili smo, da je električno kolo precej drago, kljub temu se nakup izplača, če veste kako ga boste uporabljali. Mestne konice kar kličejo po kolesu, a na drugi strani v službo ne želimo priti prepoteni. V tem primeru bo električno kolo odlična rešitev, če ga imamo tam seveda kam pospraviti na varno. Takšno kolo je namreč precej drago, ključno pa je, da izberemo model, ki nam najbolj ustreza. O tem se bo najbolje pogovoriti na prodajnem mestu kjer vam bo lahko svetoval strokovnjak za tovrstna kolesa.

Če bi kolo radi kupili, pa niste prepričani glede denarja vam lahko pomaga tudi kakšen hitri kredit. Danes lahko za takšno kolo kredit najamete kar preko spleta, z malo papirji in brez večjih komplikacij. 12 obrokov bo precej manj bolelo kot enkraten nakup v višini nekaj tisočakov. Vsekakor pa prej preverite kakšne pogoje ima trgovec s kolesi in kakšen kredit si lahko seveda sploh privoščite.

Za koga je primerno električno kolo?

Vsak pravi kolesar vam bo rekel, da električno kolo ni pravo kolo, saj od tega vaše zdravje ne bo imelo nič. A temu vendarle ni povsem tako. Osnovna ideja električnega kolesa ni, da bi se z njim vozili kot z motorjem. Namenjeno je bolj v pomoč pri daljših razdaljah in predvsem v klanec kamor vsakdo vendarle ne zmore. Tako postane električno kolo vmesni člen med resnim kolesarjem in izletnikom, ki lahko na ta način prepotuje precej več kilometrov.

Seveda ob tem vrti pedala, a mu kolo priskoči na pomoč tam kjer mu zmanjka moči. Tovrstna kolesa so primerna tudi za osebe, ki okrevajo po bolezni, operaciji ali pa so na kak drug način zdravstveno omejeni pri naporih, ki jih zahteva poganjanje klasičnega kolesa. Kot vidite je možnosti zelo veliko, zato predsodki glede teh koles vendarle niso vedno na mestu. Že veste kam se boste podali na izlet s svojim novim kolesom?

Tagovi:

Tarot Center: Vstop v Svet Skritih Energij

Tarot Center: Vstop v Svet Skritih Energij

Tarot centar predstavlja portal, skozi katerega se posamezniki lahko poglobijo v razumevanje skrivnostnih sil, ki tkajo vzorce njihovih življenj. Ko se približamo Tarot centru: Vstop v Svet Skritih En