Kaj je osebno bančništvo?

Kaj je osebno bančništvo?

Ko banka postane naš prijatelj

Banka je nekaj na kar nas večina gleda kot na nujno zlo. Pač, potrebujemo jo in to je to. Je pa banka seveda precej več kot zgolj to. Tam nam vodijo bančni račun brez katerega ne moremo prejeti plače in drugih prilivov. Prav tako se lahko tja zatečemo po pomoč, ko nastopi finančna kriza ali pa bi hitri krediti lahko omogočili kakšen nakup, ki ga sicer nismo zmožni. Seveda nas v tem primeru razveseli, da imamo tam nekoga, ki bo poskrbel samo za nas.

Temu rečemo osebno bančništvo in je nadvse dobrodošlo za vsakega komitenta, ki si želi kristalno jasne finančne slike in vseh možnosti, ki so mu odprte. Sami sicer ne vemo kaj dosti o bančništvu in se ravnamo dokaj enostavno. Samo za tiste reči, ki jih pač potrebujemo. A osebni bančnik nam lahko svetuje kam vložiti denar, katero kreditno kartico izbrati in denimo svetuje limit namesto kredita, ker je tako ceneje.

Ko je banka vedno na voljo

Osebno bančništvo s seboj prinaša precej dobrih novic. Ne glede na to kakšne težave imate ali pa potrebujete zgolj kakšno informacijo, vam bo nekdo tam, vedno na voljo. Takšna banka je narejena po meri posameznika in večkrat pride prav. Osebno bančništvo pomeni tudi, da bo banka poskrbela za vaše investije in vam svetovala v primeru, da imate kakšne določene finančne cilje v svojem življenju. Ni enostavno prihraniti nekaj denarja za boljšo pokojnino, a ob dobrem svetovanju je to lahko mala malica.

Prav tako boste redno obveščeni tudi o vseh novostih. Ste morda pred časom želeli najeti kredit, pa vam ni bil na voljo v znesku, ki ste ga potrebovali? Politika banke se konstantno spreminja in v primeru, da je prišlo do tovrstnih sprememb, vas bo bančni uslužbenec obvestil o novih možnostih ali akcijah, ki so tisti trenutek v teku. Še ena dobra lastnost osebnega bančništva je, da boste lahko marsikaj postorili na daljavo kar preko telefona ali spletne pošte.

Katera banka omogoča osebno bančništvo?

Po pravici povedano ima vsaka banka, ki da nekaj nase tudi možnost osebnega bančništva. Verjetno boste v tem primeru morali imeti sklenjen kak poseben paket, ki bo stal nekaj malega več kot običajni, a boste zagotovo na boljšem kot bi bili sicer. O tem se mora odločiti vsak posameznik posebej. Če želimo imeti zares urejene finančne zadeve in sodimo med zahtevnejše uporabnike, potem zagotovo to ni slaba ideja. Presenečeni bi bili, ko bi vedeli koliko lahko na ta način prihranimo.

V resnici se zdi, kot bi zaslužili, banka pa nam pri tem pomaga. Je to sploh mogoče? Seveda je, saj tega ne počno zastonj. Kljub vsemu pa velja razmisliti ali ne bi na svoji banki povprašali glede osebnega vodenja računa in financ. Na ta način boste imeli eno skrb manj in precej lažje upravljali s prilivi, odlivi ter morebitnimi posojili. Slednja so lahko zelo draga, a na drugi strani tudi poceni.

Tagovi: